17ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

"Έλλη Αλεξίου"

Το σχολείο μας

school

Ο Κήπος του Προφήτη

Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας.

Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τη ζωή.

Έρχονται στη ζωή με τη βοήθειά σας, αλλά όχι από σας και μ? όλο που είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας.

Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως και τις ιδέες σας, γιατί αυτά έχουν τις δικές τους ιδέες.

Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους, όχι όμως και την ψυχή τους, γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο, που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε ούτε στα όνειρά σας.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να τους μοιάσετε, αλλά μην γυρεύετε να κάνετε αυτά να σας μοιάσουν, γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω και δεν σταματά στο χθες.

Εσείς είστε τα τόξα, απ? όπου τα παιδιά σαν ζωντανά βέλη θα τιναχτούν μπροστά.

Χαλίλ Γκιμπράν

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ¨ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ¨ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Κατόπιν της κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών, τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από την 1η  έως την 26η Ιουνίου 2020 οπότε και ολοκληρώνεται το διδακτικό έτος 2019-2020, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Το Σχολείο μας ακολουθώντας τις οδηγίες των σχετικών εγκυκλίων θα φροντίσει για την ομαλή μετάβαση των μαθητών μας σε μια κανονικότητα που θα διέπεται από το πνεύμα της ασφαλούς συμμετοχής  στην κοινωνική ομάδα χωρίς συλλογικούς φόβους και συναισθηματικές αποστασιοποιήσεις. (Τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων μπορείτε να τις βρείτε και να τις μελετήσετε στο Διαδίκτυο).

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας κύριος Γιώργος Καλαμπαλίκης, διαβεβαίωσε με δημόσια ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα Σχολεία της Καλλιθέας, θα επιστρέψει από τις 27 Μαΐου το προσωπικό καθαριότητας στα Δημοτικά Σχολεία με συγκεκριμένο ωράριο και πρόγραμμα καθαριότητας, βοηθούμενο και από πρόσθετο προσωπικό καθαριότητας και θα γίνει διανομή αντισηπτικών, γαντιών και μασκών ώστε όλα να είναι έτοιμα την 1η Ιουνίου.

Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι ότι οι εκπαιδευτικοί  του Σχολείου μας θα σταθούν δίπλα στα παιδιά σας με υπευθυνότητα και αγάπη και σε αυτήν την δύσκολη μεταβατική περίοδο και θα τα βοηθήσουν όχι μόνο να καλύψουν πολύ μεγάλο μέρος του γνωστικού ελλείμματος που συσσωρεύτηκε την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού μας αλλά και να βρουν τις συναισθηματικές και ψυχικές ισορροπίες τους μέσα από την μοναδικότητα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στο σχολικό περιβάλλον.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από την πλευρά του θα σταθεί ακόμα μια φορά δίπλα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, αρωγός σε καθετί που θα βοηθήσει την ομαλή  λειτουργία της σχολικής μας μονάδας, συνδράμοντας ηθικά και υλικά στη μεγάλη αυτή προσπάθεια της επιστροφής των παιδιών μας στην ουσία της ζωής.

Σας καλούμε να γείρετε την πλάστιγγα της απόφασής σας προς το μέρος της ζωής και να στείλετε τα παιδιά σας στο Σχολείο. Ας κλείσουμε τις «φυλακές» των σπιτιών μας κι ας τους διδάξουμε με τη στάση μας ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί με ασφάλεια και αγάπη. Να μάθουν ότι ο φάρος που θα τους προστατεύει στο ταξίδι της ζωής τους είναι το Σχολείο τους και όχι το ασθματικό  φωτάκι κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ                                           ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

             Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναζήτηση

Ανακοινώσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση Χρήστη

Εμφανίσεις Άρθρων
301662