17ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

"Έλλη Αλεξίου"

Το σχολείο μας

school

Ο Κήπος του Προφήτη

Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας.

Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τη ζωή.

Έρχονται στη ζωή με τη βοήθειά σας, αλλά όχι από σας και μ? όλο που είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας.

Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως και τις ιδέες σας, γιατί αυτά έχουν τις δικές τους ιδέες.

Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους, όχι όμως και την ψυχή τους, γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο, που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε ούτε στα όνειρά σας.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να τους μοιάσετε, αλλά μην γυρεύετε να κάνετε αυτά να σας μοιάσουν, γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω και δεν σταματά στο χθες.

Εσείς είστε τα τόξα, απ? όπου τα παιδιά σαν ζωντανά βέλη θα τιναχτούν μπροστά.

Χαλίλ Γκιμπράν

Έναρξη Ολοήμερου Προγράμματος - Νέες εγγραφές 16-9-2020

Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο

Αγαπητοί γονείς

σχετικά με τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που οι γονείς τους έχουν κάνει αίτηση εγγραφής για το Ολοήμερο, θα παραμείνουν στο Σχολείο μετά την λήξη της πρωινής βάρδιας. Την ημέρα αυτή όλοι οι μαθητές/τριες θα σχολάσουν στις τρεις (15:00). Πιστεύω ότι σύντομα θα τοποθετηθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Τμήματα του Ολοήμερου.

Θα σας παρακαλέσω τις δύο προσεχείς ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) όσοι επιθυμείτε να γράψετε τα παιδιά σας στο Ολοήμερο να προσέλθετε στο γραφείο μου για να κάνετε αίτηση εγγραφής. Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που έφτασε στο Σχολείο προχτές, αναφέρει ότι μπορούν να γίνουν νέες εγγραφές  στο Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις. Αυτή η απόφαση της τελευταίας στιγμής ανατρέπει όλον τον προγραμματισμό των Σχολείων σχετικά με τη λειτουργία του Ολοήμερου. Για τον λόγο αυτό θα παρακαλέσω και τους γονείς που έχουν κάνει αίτηση εγγραφής και έχουν αλλάξει γνώμη να προσέλθουν στο γραφείο μου και να κάνουν αίτηση διακοπής φοίτησης από το Ολοήμερο Πρόγραμμα προκειμένου να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των μαθητών που θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο για να ζητήσουμε από τη Διοίκηση και τους αναγκαίους για τη λειτουργία του εκπαιδευτικούς.

Επίσης σας αναρτώ τα δύο πιο σημαντικά αρχεία του ΕΟΔΥ για ενημέρωσή σας. Το ένα αφορά τις οδηγίες για τα Δημοτικά Σχολεία σχετικά με τον covid-19 και το δεύτερο τη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης covid-19 σε σχολικές μονάδες.

Ο Διευθυντής

Αναζήτηση

Ανακοινώσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση Χρήστη

Εμφανίσεις Άρθρων
301659